Sony anunță un upgrade pentru camera foto α9 print-un update major de software

a9_FE2470GM_right

Noua versiune de software aduce un autofocus îmbunătățit și noi funcționalități pentru camerele full-frame de la Sony

Sony anunță un upgrade important pentru camerele mirrorless α9, care va fi disponibil printr-un update de software.

Camera revoluționară Sony α9 va căpăta mai multe îmbunătățiri importante la nivelul performanțelor funcției de autofocus (AF) premiată și al calității imaginii, precum și o serie de noi caracteristici special concepute să îmbunătățească fluxul de lucru pentru fotografii profesioniști. Adițional, vor deveni disponibile noile actualizări de software pentru α7R III și α7 III, care vor adăuga îmbunătățiri „Real-time Eye AF” și capabilități de tipul interval recording.

Software ver.5.0 și ver.6.0 pentru α9

Noua versiune de software 5.0 pentru α9 adaugă noua tehnologie „Real-time Tracking” de la Sony, pentru urmărirea obiectelor. Acest mod de operare utilizează cel mai nou algoritm de inteligență artificială creat de Sony, capabil să recunoască obiecte și să proceseze culoarea, distanța până la subiect (adâncimea) și textura (luminozitatea) ca informație spațială, pentru a garanta că toate subiectele vor fi captate cu acuratețe și precizie maxime.

Mai mult, atunci când se fotografiază sau se filmează oameni sau animale, informațiile despre poziționarea feței și a ochilor sunt recunoscute de AI, iar ochii subiectului sunt monitorizați în timp real cu o foarte mare precizie de tracking. De asemenea, funcția „Tracking On” contribuie la inițierea „Real-time Tracking” în orice moment prin simpla acționare a butonului special creat și „Touch Tracking”, care se activează rapid pe ecranul tactil.

Prin noua versiune de software 5.0, camera Sony α9 va căpăta „Real-time Eye AF” avansat, cea mai recentă versiune de tehnologie Eye AF de la Sony. Această nouă funcție folosește recunoașterea obiectelor cu ajutorul AI pentru a detecta și a procesa datele de localizare a ochilor în timp real, ceea ce rezultă în acuratețe, viteză și performanță de urmărire sporite ale Eye AF. În toate modurile de autofocus, camera poate detecta automat ochii subiectului și activează Eye AF printr-o apăsare pe jumătate a butonului declanșator. Astfel, camera va urmări subtil ochii în permanență, când e în modul AF-C. Cu noul software, fotografii pot chiar să aleagă ochiul preferat (stângul sau dreptul) al subiectului ca punct de focalizare.

Alte posibilități de focalizare pe care le va mijloci noul software includ Touch Pad, Touch Tracking, extinderea gamei de aperturi pentru eficacitate a AF cu detecție de fază de la F11 la F16 precum și Fast Hybrid AF pentru filmări cu focalizare automată cursivă.

Calitatea imaginii va fi și ea îmbunătățită prin noua versiune de software 5.0 pentru α9. Impactul va fi vizibil mai ales în reproducerea culorilor, deoarece camera va detecta mai precis schimbările subtile ale condițiilor de iluminare pentru gradații de tonuri mai line și mai naturale în cazul unor elemente precum cerul. Există și un nou algoritm AWB, care produce imagini mai balansate în timpul fotografierii în rafală. Alte funcții noi pentru control eficient și management al datelor includ îmbunătățirea meniurilor My Dial și Dual Slot, funcții de etichetare și protecție a fotografiilor.

Noul software adaugă compatibilitate cu noua aplicație Sony „Imaging Edge Mobil”’, urmașa aplicației „PlayMemories Mobile™”. Noua aplicație oferă câteva capabilități cum ar fi aplicația mobile „Transfer & Tagging add-on” pentru a asista fluxul de lucru profesional, care le permite fotografilor să transfere imagini din cameră către smartphone în timp ce fotografiază, adăugând totodată suport pentru includerea IPTC metadata la imaginile transferate. Este o adăugire binevenită după recenta versiune de update de software 4.0 pentru α9 care a sporit semnificativ capacitățile camerei în zona de transfer prin FTP.

Firmware-ul de versiune 6.0 pentru camera α9 va adăuga funcționalitate Eye AF pentru ochi de animale, o implementare extrem de interesantă pentru fotografii de wildlife. De asemenea, va adăuga și funcționalitatea „interval shooting” pentru realizarea de filme time-lapse.

Noua versiune 5.0 de update a software-ului este programată pentru lansare în martie 2019, iar versiunea 6.0 este programată pentru vara lui 2019.

Software ver.3.0 pentru α7R III și α7 III

Popularele camere full-frame de la Sony α7R III și α7 III vor fi îmbunătățite cu Real-time Eye AF prin noua versiune de software 3.0. Acesta va fi disponibil în versiune AF-C printr-o simplă apăsare pe jumătate a declanșatorului. Va fi disponibilă și tehnologia Real-Time Eye AF pentru animalev.

În plus, camerele vor primi funcționalitate interval recording, care va permite realizarea foarte facilă a filmelor time-lapse. Noua caracteristică poate fi reglată oriunde între 1 și 60 secunde, cu un număr total de cadre între 1 și 9.999. Sensibilitatea AE tracking poate fi de asemenea ajustată la „Ridicat”, „Mediu” sau „Scăzut” în timpul filmării tip ”interval recording”, astfel încât materialul rezultat să aibă variații mici de expunere de-a lungul întregului interval filmat.

Noua versiune 3.0 de update a software-ului de sistem este programată pentru aprilie 2019.

O varietate de subiecte, filmări și conținut exclusivist captate cu cele mai noi camere și cu alte produse Sony α pot fi găsite la adresa https://www.sony.co.uk/alphauniverse.

Hub-ul european de fotografie al Sony este disponibil în 22 de limbi și detaliază știri despre produse, competiții și o listă actualizată la zi cu evenimentele Sony din fiecare țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *