Organizata de ASE Bucuresti in cadrul proiectului european ”CIEN – Business and Competitive Intelligence for Entrepreneurs”, prin programul ERASMUS+, a doua scoala de vara are loc la Bucuresti zilele acestea cu participanti din cadrul universitatilor din Franta, Grecia, Romania si Bulgaria. In cadrul scolii de vara miercuri, 12 septembrie, s-a organizat Conferinta privind Business & Competitive Intelligence pentru antreprenori la care reprezentantii Axis Communications au fost invitati sa participe in cadrul unui panel de discutii. Evenimentul a fost transmis live pe pagina de Facebook a proiectului, precum si pe canalul Axis Communications Romania cu ajutorul aplicatiei CamStreamer.
”Business intelligence este si despre tehnologie, dar mai ales despre gandire critica, creativitate si cunoasterea in profunzime a proceselor de afaceri” a fost concluzia discutiilor din cadrul Sesiunii de informare organizata de catre Academia de Studii Economice din Bucuresti in data de 12 septembrie. Intalnirea, alaturi de un mini-targ de solutii de business intelligence, a facut parte din Scoala de Vara organizata in cadrul proiectului Erasmus+
Valorificarea informatiilor video poate aduce multe beneficii in diferite industrii, oferind avantaje competitive prin predictia si planificarea mai buna a activitatii, iar pentru antreprenori poate face diferenta in piata.
”In zona de retail, spre exemplu, supravegherea video este folosita in principal pentru a monitoriza si preveni pierderile, inregistrarile putand fi vazute dupa un eveniment ulterior. Desigur, aceasta este o functie fundamentala si raspandita care va fi in continuare necesara, iar acoperirea corespunzatoare a unui magazinului este esentiala. Insa o solutie de supraveghere video poate face mai mult, nu numai pentru a preveni pierderile, ci si pentru a spori eficienta si, nu in cele din urma, pentru a creste vanzarile. Astfel, clientii nostri folosesc acum solutii inteligente care valorifica cele mai recente aplicatii de analytics – o analiza a informatiilor video care sa numere accesul in magazin sau unele statistici demografice care sa ajute in expunerea produselor la raft”, a exemplificat Marius Potorac-Roman, Account Manager Axis Communications Romania pentru audienta conferintei formata din studentii economisti sau reprezentantii diferitelor companii.
Antreprenorii pot folosi imaginile video in scop de formare, daca observa ca anumite activitati nu se deruleaza corespunzator pot face instruirea cu ajutorul exemplelor din imagini. Alaturi de angajati pot demonstra tehnicile adecvate sau pot acorda recunoastere angajatilor pentru lucrul bine facut.
Vizualizarea si analiza video poate dezvalui timpii mai aglomerati pentru a determina nivelurile optime de personal. Acest lucru poate contribui la imbunatatirea experientei clientilor si la cresterea potentiala a profitabilitatii. Intrebarile participantilor au extins subiectul si catre alte industrii, printre care productia, indeosebi din industria automotive unde imaginile video pot fi valorificate inteligent pentru a eficientiza productia.
Solutiile dezvoltate peste platforma oferita de camerele video AXIS sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, usor de utilizat si ofera flexibilitatea de a monitoriza operatiunile de oriunde, in orice moment, oferind antreprenorilor posibilitatea de a lucra mai inteligent. In plus, antreprenorii au si posibilitatea de a-si dezvolta propriile aplicatii pe platforma AXIS Camera Application Platform.
Proiectul CIEN este implementat de catre ASE intr-un consortiu de universitati din Franta, Bulgaria, Grecia si Romania, fiind primul de acest tip care sa accesibilizeze la nivelul institutiilor de invatamant superior si mediului de afaceri cunostintele cu privire la business si competitive intelligence (BI/CI). Sesiunea de informare a beneficiat de suportul si participarea mediului academic international (EDC si CNAM – Franta si SP Jain School of Global Management (UAE), dar mai ales a mediului de afaceri, prin companiile: Axis Communications, Ericsson, BigStep, SonicWall, Zitec.
Participarea reprezentantilor Axis in cadrul conferintei din cadrul Scolii de vara in cadrul proiectului CIEN face parte din seria de activitati derulate de Axis Communications alaturi de recunoscuta universitate economica din Romania – ASE Bucuresti.
Despre Academia de Studii Economice din Bucuresti
In prezent, Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti are 12 facultaţi care ofera celor aproape 22 000 de studenţi posibilitatea de a urma in limbile romana, engleza, franceza sau germana 24 de programe de licenţa, 86 de programe de masterat, studii doctorale in 10 domenii şi peste 145 de programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesionala continua. ASE Bucuresti este astazi o universitate de cercetare avansata şi educaţie, recunoscuta şi la nivel internaţional, fapt atestat şi de pozitiile de top pe care le ocupa in clasamente de renume. Academia de Studii Economice este universitatea cu cea mai buna reputatie in randul angajatorilor din Romania, peste 80% dintre absolvenţi fiind angajati in domeniul studiilor urmate inca din primul an de la absolvire. Mai multe detalii aflati la: www.ase.ro, precum si de pe pagina de Facebook a proiectului: http://cien.ase.ro/.
Despre Axis Communications
Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul nostru web www.axis.com.
Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/