Bucataria nu mai este doar locul in care gatim ci este si locul in care ne savuram cafeaua ori socializam alaturi de cei dragi noua. Din acest motiv, bucataria trebuie sa fie utila atat pentru activitatea de pregatire sau servire a mesei cat si pentru activitatile de socializare. Avand in vedere acest lucru, iata cateva stiluri de bucatarii ce se incadreaza in acest context.
Bucataria clasica este un stil de bucatarie destul de frecvent abordat deoarece acest stil de bucatarie imbina foarte bine utilul cu placutul. Avand in vedere ca vorbim despre un stil vintage, mobila la comanda este singura solutie la care poti apela pentru a achizitiona mobila bucatarie. Aceasta mobila trebuie sa aiba un aspect cat mai clasic insa in acelasi timp trebuie sa raspunda nevoilor actuale. De asemenea, si locul de socializare din cadrul bucatariei vintage trebuie sa cuprinda elemente de mobilier cat mai clasice.
In cazul in care iti doresti o bucatarie cu o atmosfera cat mai relaxanta, boema, perfecta pentru socializare, atunci bucataria rustica este tipul de bucatarie pe care trebuie sa il abordezi atunci cand iti amenajezi bucataria. Ce presupune acest stil de bucatarie? In primul rand piese de mobilier din lemn masiv. Obiectele de artizanat nu trebuie sa lipseasca dintr-o astfel de bucatarie deoarece acestea au un rol foarte important in crearea atmosferei rustice din interiorul bucatariei.
Daca nu esti pasionat de trecut sau traditii nu trebuie sa intri in panica deoarece si pentru persoanele carora le place modernismul exista cel putin un stil de bucatarie pe care acestia il pot utiliza. Stilul modern presupune dotarea bucatariei atat cu piese de mobilier cat si cu electrocasnice de utlima generatie. De asemenea, placarea pardoselii cu gresie de cea mai buna calitate este un alt criteriu al bucatariei moderne.
Bucataria in stil industrial este un alt tip de bucatarie ce poate fi utilizat atunci cand vrei sa iti amenajezi bucataria. Acest tip de bucatarie presupune prezenta in bucatarie doar a obiectelor ce sunt cu adevarat utile in procesul de pregatire a hranei ori pentru activitatea de socializare.
In concluzie, pentru a te simti cat mai bine in cadrul bucatariei tale gandeste-te foarte bine cum ai vrea sa arate bucataria ta si pune pe hartie aceste dorinte astfel incat sa nu omiti absolut nimic atunci cand amenajezi bucataria.