T-Me Studios anunță startul aplicațiilor pentru internship-urile de vară din cadrul programului Divergent Academy, noua inițiativă de CSR a companiei care își propunea încă din 2015 să accelereze transformarea industriei tech autohtone dintr-un mediu bazat pe outsourcing către unul bazat pe producție locală.
Lansare Divergent Academy
Lansare Divergent Academy
Pe 13 mai 2017, în cadrul evenimentului Opportunity Weekend organizat de tineri și sponsorizat de T-Me Studios, s-a lansat Divergent Academy, cel mai nou proiect pentru sprijinul tinerilor, inițiat de Matei Pavel și Laurențiu Victor Bălașa, co-fondatorii T-Me Studios.
De azi, luni 22 mai, la 17:00, tinerii interesați de industria tech își pot depune aplicațiile pentru internship-urile de vara din cadrul programului Divergent Academy, pe DivergentAcademy.ro – printre companiile participante se numără T-Me Studios, mReady și Omniconvert.
Planul T-Me Studios de a crește industria tech locală începe cu și depinde de generația Z
Sub umbrela Divergent Academy, T-Me Studios va facilita accesul tinerilor la o educație în domeniul tech prin cursuri (într-o primă fază, focusate pe aplicațiile mobile), hackathon-uri, internship-uri și altele. Astfel, Divergent Academy va încerca să ghideze generațiile tinere, care vor intra în curând pe piața muncii, către companiile tech care dezvoltă și promovează produse proprii, în loc să ofere servicii de outsourcing.
Liceenii care vor lua parte la activitățile Divergent Academy își vor însuși skill-urile necesare pentru a înființa, sau a se angaja la start-up-uri axate pe produs, scopul în fond fiind de a crește industria bazată pe produs din România. Cursurile de aplicații pentru mobil vor simula mediul dintr-un start-up de produs, hackathon-urile vor stimula creativitatea tinerilor și îi vor ajuta să dezvolte MVP-uri, iar internship-urile le vor da o idee despre parcursul unui produs tech, de la naștere și dezvoltare, până la promovare.
„Divergent Academy, ONG-ul înființat și finanțat de noi pe următorii 2 ani, reprezintă prima noastră inițiativă socială de anvergură, dar e coerentă cu principiile pe care le-am exprimat încă din 2013, când puneam bazele T-Me,” explică Laurențiu Bălașa. În decursul celor 4 ani de existență, T-Me a mai organizat activități sociale prin care venea în întâmpinarea tinerilor, fie celor interesați explicit de activarea în domeniul tech (hackathon-ul HackaTMe și internship-urile oferite câștigătorilor), fie celor defavorizați și motivați să își continue educația („Vreau în Clasa a Noua”).
La propunerea unui angajat T-Me Studios, programatorul Mihai Vînaga, compania a contactat anul trecut ONG-ul World Vision pentru a implementa proiectul „Vreau în Clasa a Noua” în zona Bârlad – o dorință mai veche a lui Mihai, care a visat mereu să poată ajuta tinerii din zonă să își continue educația. T-Me sponsorizează 9 bursieri, pe parcursul a patru ani – din clasa a 9-a pana la a 12-a. Proiectul se înscrie în inițiativa World Vision de a combate abandonul școlar și implică activități extra-școlare ca workshopuri de dezvoltare personală, activități educative, consiliere individuală și tabere școlare.
Deși Divergent Academy este finanțată de T-Me până la finalul lui 2018, companiile care vor să se implice o pot face, de exemplu prin participarea la programul de internship-uri de vară. Cei interesați de programul Divergent Academy o pot contacta pe coordonatoarea lui, Andreea Per, la andreea.per@timmystudios.com
Despre T-Me Studios
T-Me Studios creează conținut digital pentru generațiile digital-first. Este o companie internațională cu sediul în București, fondată la finalul anului 2013, când Matei și Laurențiu i-au pus bazele în ideea de a schimba modul în care interacționăm cu arta. Și-au clădit un renume ca publisher prolific pe Google Play, cu mai mult de 10.000 de aplicații publicate până în prezent și zeci de milioane de useri în aplicațiile din portofoliu. Cele mai populare aplicații lansate de T-Me Studios sunt Redraw Keyboard pe piața internațională și Stickchat, în România.