Uleiul de cocos este un aliment cu rol de medicament datorita multiplelor beneficii pentru sanatate. In plus, reprezinta o alegere gastronomica gustoasa si ingenioasa deoarece poate fi folosit in prajituri, cocktail-uri, salate sau in prepararea fructelor de mare.
Nucile de cocos sunt fructe care contin foarte multe substante ce imbunatatesc sanatatea si previn aparitia anumitor boli semnificative. Printr-o procesare minimala se obtine uleiul de cocos, un produs vegetarian organic cu o concentratie mare de compusi activi benefici organismului uman.
Cele mai semnificative efecte pozitive ale folosirii uleiului de cocos
Extrasul organic de nuca de cocos este un tratament natural pentru boala degenerativa Alzheimer. Procesarea acizilor grasi cu catena medie ai uleiului de cocos de catre ficat rezulta in eliberarea cetonelor, compusi care reprezinta energie usor de utilizat pentru activitatea creierului. Cetonele devin o sursa de energie pentru activitatea neuronala astfel ca nu mai este nevoie de producerea insulinei care sa rezulte in glucoza. Pe masura ce creierul afectat de Alzheimer isi pierde capacitatea proprie de a crea insulina, cetonele rezultate din procesarea uleiului de cocos suplinesc nevoia energetica functiilor neuronale.
Un alt efect binefacator al uleiului de cocos pentru organismul uman este prevenirea bolilor de inima si cardiovasculare. Datorita faptului ca nuca de cocos contine grasimi saturate, extractul din acest fruct are proprietatea de a creste nivelul colesterolului bun, HDL, cat si de a converti in compusi pozitivi colesterolul ce poate duce la complicatii cardiace (LDL).
Proprietati benefice putin cunoscute
Alimentul vindeca infectiile de tract urinar si protejeaza ficatul. Acizii grasi cu catena medie regasiti in uleiul de cocos functioneaza ca un antibiotic natural, atacand direct cauza infectiilor. Astfel, membrana lipidica a bacteriilor este distrusa iar acestea nu mai afecteaza organismul. Mai mult decat atat, uleiul de cocos e un agent hidratant foarte bun si ajuta la drenarea ficatului si la imbunatatirea functiei acestuia.
Extractul vegetal de cocos ajuta la reducerea inflamatiilor si a artritei. Datorita continutului mare de antioxidanti din pulpa fructului care raman si in uleiul rezultat, celulele corpului uman care tind sa se inflameze usor sunt tintite in mod direct. In plus, uleiul de cocos are proprietati analgezice astfel ca alimentul are rolul de a ameliora durerile minore.
De asemenea, extractul organic din fructul de cocos are un caracter imunizant. Uleiul contine acid lauric – un compus antiviral, antibacterian si antifungic. Acidul amelioreaza candida, este eficient impotriva bacteriilor si esential in crearea unui mediu ostil pentru virusi. Astfel, uleiul de cocos protejeaza corpul de majoritatea microorganismelor patogene.
Pe www. plantum .ro se poate comanda uleiul de cocos cu cea mai mare concentratie de acid lauric.
Uleiul de cocos este un aliment cu rol de medicament datorita multiplelor beneficii pentru sanatate. In plus, reprezinta o alegere gastronomica gustoasa si ingenioasa deoarece poate fi folosit in prajituri, cocktail-uri, salate sau in prepararea fructelor de mare.