Firma de contabilitate care pentru Sectorul 6 garanteaza cele mai bune servicii este Contabilicesc.ro

Firma de contabilitate care pentru Sectorul 6 din Bucuresti asigura rapiditate, profesionalism si integritate este cu siguranta Contabilcesc.ro. Experienta in domeniu a echipei este una vasta, iar raportarea la realitatile contabile din prezent (inclusiv la softurile de contabilitate) este una deosebita. Cand se discuta despre contabilitate in Sectorul 6 din Bucuresti, firma Contabilicesc.ro este intotdeauna o optiune pentru companiile care doresc sa isi externalizeze aceste servicii.
Firma de contabilitate care pentru Sectorul 6 garanteaza cele mai bune servicii este Contabilicesc.ro
Proactivitatea se regaseste in valorile acestei firme de contabilitate prin faptul ca priveste dincolo de activitatea contabila stricta, si detine cunostintele necesare de resurse umane si de actiuni si proceduri legate de Registrul Comertului incat prezinta disponibilitatea prestarii de servicii de acest tip. Astfel, Contabilicesc.ro se distinge fata de alte firme de contabilitate care actioneaza in Sector 6, Bucuresti si se remarca prin profesionalism.

Firma contabila care in Sectorul 6 din Bucuresti isi ofera serviciile, Contabilicesc.ro, exemplifica

Firma contabila care in Sectorul 6 din Bucuresti isi desfasoara activitatea si care da exemple concrete de servicii prestate se numeste Contabilicesc.ro.

• operatiuni de numerar si de gestiune, decontari interne, asadar aspecte ce tin de contabilitatea primara, activitati care pot fi prestate foarte bine si de contabili din interiorul companiei; se externalizeaza servicii de contabilitate primara pentru a putea fi efectuate cu rapiditate
• calculul de impozite si taxe, calcularea si intocmirea statelor si dividendelor sau intocmirea si depunerea ulterioara a declaratiilor fiscale intra in aria gestiunii financiare; la acestea se pot adauga si raportari si informari legate de economie si fiscalitate catre factorii de resort din companie
• tinerea evidentei si analiza stocurilor si a obiectelor de inventar, emiterea de facturi de intrare si iesire, toate acestea tin de gestiunea de stocuri, o activitate care necesita o organizare superioara, pe care numai contabili detasati compet de compania in cauza o pot avea
• expertiza contabila dovedita de la Contabilicesc.ro trebuie impartasita si finantistilor si factorilor de management din cadrul companiei (care reprezinta clientul Contabilicesc.ro).

Firmele de contabilitate pentru Sector 6, Bucuresti, pe de o parte, si pe de alta parte Contabilicesc.ro

Fata de alte firme de contabilitate care este disponibila exclusiv pentru firmele din arealul reprezentat de Sectorul 6 al Capitalei, Contabilicesc.ro poate fi apelata si din partea firmelor din alte sectoare ale Bucurestiului care cauta sa isi externalizeze serviciile contabile din diferite motive.

De fapt, experienta cumulata a echipei Contabilicesc.ro face ca cele mai bune servicii de contabilitate pe care le poate presta sa fie asigurate atat pentru Sectorul 1 (fieful marilor corporatii), cat si pentru Sectorul 6 (care inglobeaza si corporatii sau firme cu necesitati contabile uriase, dar care in totalitatea lui este o zona de business mai putin saturata).

Iata de ce serviciul de contabilitate prestat pentru Sectorul 6 din Bucuresti se afla la inaltime daca este prestat de Contabilicesc.ro. Contabilicesc.ro poate fi contactata prin telefon, la oricare dintre numerele 021.725.45.65 ori 0726.383.953.

Declaraţia Directorului General al Bursei de Valori Bucureşti cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti, Ludwik Sobolewski, ne transmite câteva gânduri în urma BREXIT-ului ce a avut loc astăzi în Marea Britanie:
Declaraţia Directorului General al Bursei de Valori Bucureşti cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană
“În primul rând, confirmă cât de adevărată este zicala că singurul lucru sigur în viață este schimbarea. În al doilea rând, în ceea ce privește lumea investițiilor, implicațiile negative inevitabile din punct de vedere politice pentru UE, pot produce o schimbare în atitudinea investitorilor și a instituțiilor financiare. Raționamentele, punctele de vedere și opiniile pot fi formate mai mult în modul “de la caz la caz” și nu pe un set restrâns de indicatori globali, aceasta din urmă fiind tipică pentru capitalismul global.

Acest lucru ar fi o schimbare bună pentru țări precum România.În al treilea rând, rolul Londrei ca centru financiar global va fi consolidat, pentru că City-ul nu va fi supus constrângerilor birocratice ale UE și direcției copleșitoare către supra-reglementare.Pe scurt, impactul Brexit este, în opinia mea, foarte divers și nu întotdeauna negativ. Oricum, aceste zile în piețele bursiere sunt bune pentru cei care cumpără.”

Bursa de Valori Bucureşti lansează Carta Albă a Comunicării Companiilor Listate

„Carta Alba a comunicării Companiilor Listate” este rezultatul unui studiu intern derulat de Bursa de Valori București (BVB) pentru a evalua informațiile furnizate de companiile listate pe Piața Reglementată, prin intermediul paginilor de Internet proprii. Analiza are ca scop final îmbunătățirea comunicării companiilor listate cu investitorii, în mediul online, prin evaluarea fiecărei pagini de internet și identificarea aspectelor care pot fi îmbunătățite.
Au fost verificate de către specialiștii Bursei de Valori Bucuresti informații privind prezența sau inexistența versiunilor în limba română sau în limba engleză a secțiunii pentru Relația cu Investitorii (IR). Totodată, s-a verificat existența sau absența informațiilor cu privire la prețul acțiunilor companiei sau includerea pe pagina de Internet a unei secțiuni separate dedicată Guvernanței Corporative. Au fost identificate o serie de elemente care pot fi îmbunătățite. În această etapă numele companiei nu este dezvăluit, iar ordinea includerii în studiu este aleatorie.
Bursa de Valori Bucureşti lansează Carta Albă a Comunicării Companiilor Listate
“În era digitală, prezența în mediul online printr-o pagină de Internet este un element de bază pentru orice companie. Aceasta reprezintă cea mai simplă modalitate prin care un investitor sau un potențial investitor intră în contact cu societatea. De aceea, este crucial ca toate informațiile de interes public să fie furnizate într-un mod structurat, ușor de accesat și de citit: prezentarea companiei, ultimele noutăți din viața companiei, rapoartele financiare și alte raportări curente, informații legate de Adunările Generale ale Acționarilor, etc. Existența unei pagini de Internet, atât în limba română, cât și în limba engleză, crește șansele ca investitorii să se informeze despre un emitent și să ia o decizie de investire”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București

Activitățile de Relații cu Investitorii au rolul de consolida buna reputație a companiei, prin oferirea de informații complete și exacte cu privire la emitent. Cu cât sunt efectuate mai bine aceste activități, cu atât va fi mai mare interesul analiștilor și investitorilor și, în cele din urmă, va crește atât activitatea de tranzacționare, cât și prețul acțiunilor. Toți acești factori contribuie la obținerea unor condiții mai bune atunci când vine vorba de accesarea cu succes a finanțării.

În perioada următoare, Bursa de Valori București va menține sub observație acest aspect și va contacta emitenții pentru a identifica nevoile acestora în vederea ajustării paginilor de Internet, astfel încât acestea să fie ușor accesibile investitorilor și potențialilor investitori. Următoarea iterație a acestei analize va dezvălui numele companiei, precum și re-evaluarea paginii de Internet.

„Carta Albă a comunicării Companiilor Listate” reprezintă încă un pas făcut de Bursa de Valori București, după ce de curând a anunțat lansarea unui nou sistem de raportare pentru companiile listate pe piața reglementată, numit Sistem Informațional de Raportare a Emitenților (IRIS). Toate aceste măsuri au rolul de a crește gradul de transparență al emitenților în raport cu întreaga piață de capital: investitori, analiști, intermediari și alte entități implicate”, a mai declarat Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București

Analiza completă este disponibilă mai jos și pe pagina www.rocapmarketmodern.ro

Banca Transilvania lansează platforma online Bucureștiul Întreprinzător

Banca Transilvania lansează Bucureștiul Întreprinzător, un proiect prin care sunt prezentate poveștile oamenilor şi ideilor care au transformat capitala în cel mai întreprinzător oraș din România. Programul începe cu prezentarea, pe platforma online www.bucurestiulintreprinzator.ro, a două afaceri 100% românești, Pegas și Radio Guerrilla.
Banca Transilvania lansează platforma online Bucureștiul Întreprinzător
”Bucureștiul Întreprinzător este despre spirit antreprenorial, curaj şi plusvaloare. A fost lansat pentru a inspira şi pentru a face cunoscuți oamenii şi povestea din spatele unor idei noi, devenite parte din viața noastră” – afirmă Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

Componenta-cheie a proiectului este recomandarea: antreprenorii prezentați pe site nominalizează alte idei îndrăznețe și oameni curajoși. Andrei Botescu, fondator şi administrator Pegas și Matei Oprina, realizator programe şi playlist manager la Radio Guerrilla au recomandat alte două proiecte care urmează să fie prezentate pe platforma online.

În fiecare lună, Bucureştiul Întreprinzător prezintă câte două proiecte de impact pentru București.

World Credit Congres & Exhibition a debutat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti

Echipa World Credit & Exhibition a deschis oficial ședința de tranzacționare a Bursei de Valori București din data de 8 iunie 2016, marcând importanța acestui eveniment global pentru comunitatea locală de afaceri, dar și pentru România, aleasă gazdă a congresului în premieră pentru o țară din Europa Centrala și de Est.
Această ocazie specială aduce încă o data în prim plan evenimentul anului dedicat ariei de management al creditului comercial, a V-a editie a WCCE, ce va avea loc la București, la Hotel JW Marriott în perioada 8-10 iunie 2016.
World Credit Congres & Exhibition a debutat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti
Congresul WCCE va reuni peste 300 de specialiști din 20 de țări și de pe patru continente, ce activează în corporații, companii de consultanță sau în sectorul serviciilor de management al riscului de credit, precum și intermediere financiară și organizații academice.

La evenimentul de deschidere a ședinței de tranzacționare au participat, pe lângă membrii echipei WCCE și ai Bursei de Valori București, o parte dintre speakerii și sponsorii principali ai congresului.

“Finanțarea economiei și în special a IMM-urilor este esențială pentru dezvoltarea economică a oricărei țări. Lipsa accesului la surse diversificate de finanțare poate fi un impediment major în calea creării de noi locuri de muncă, investiții și bunăstare. Sperăm că acest eveniment internațional important să faciliteze accesul la informații și la împărtășirea celor mai bune experiențe în domeniu”, a declarat Lucian Anghel, Președinte la Bursa de Valori București.

“Ne onorează invitația Președintelui Bursei de Valori Bucuresti, Lucian Anghel, de a deschide ședința de tranzacționare a Bursei de la București, pentru a marca împreună deschiderea oficială a World Credit Congress 2016. Este o bucurie să vedem un eveniment de talie globală la București și să avem alături de noi câteva zeci de speakeri de talie internațională care să sprijine dezvoltarea sectorului mangementului riscului de credit, reprezentanți ai unei industrii care facilitează și garantează sume de ordinul trilioanelor de dolari și contribuie la dezvoltarea comerțului global”, a declarat Cristian Ionescu, Managing Partner, Expense Reduction Analysts România și membru al Comitetului Internațional de Organizare al World Credit Congress.

Lansarea în premieră a warrant-urilor la Bursa de Valori Bucureşti

Bursa de Valori București (BVB) și Raiffeisen Centrobank (RCB) au plăcerea să anunțe lansarea unui nou produs de investiții, disponibil investitorilor români, atât pentru o piață în creștere, cât și pe una descendentă. Începând de astăzi, 30 de noi produse RCB – toate de tip warrant – vor fi listate în cooperare cu partenerul de distribuție Raiffeisen Bank România. Scopul este acela de a furniza atât investitorilor instituționali, cât și investitorilor individuali, o soluție globală de investiții pentru fiecare tip de piață.
Odată cu listarea warrant-urilor la Bursa de Valori București, investitorii vor avea posibilitatea de a investi în 6 acțiuni românești: Banca Transilvania, BRD Gr. Soc-Gen, Electrica, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, indici internaționali recunoscuți: EURO STOXX 50® și ROTX® EUR, sau mărfuri, cum ar fi aurul. Instrumentele lansate dau deținătorului dreptul, dar nu și obligația, de a cumpăra sau de a vinde activul suport la un preț specific al instrumentului. Având aceste caracteristici, warrant-urile sunt similare cu opțiunile. Toate warrant-urile RCB sunt oferite în moneda locală RON. Warrant-urile vor fi tranzacționate permanent, prin servicii de market-making oferite de RCB.
Lansarea în premieră a warrant-urilor la Bursa de Valori Bucureşti
“De astăzi, investitorii și traderii au noi posibilități de a câștiga bani, în timp ce activează pe Bursa de Valori București. Noi suntem mulțumiți că prin cooperarea cu Raiffeisen Centrobank au fost generate aceste posibilități și invităm și alte instituții financiare să se alăture acestei călătorii fascinante, împreună cu Bursa de Valori București, în calitate de emitenți de noi produse financiare tranzacționate la bursă. Nu uităm de educația investitorilor care însoțește introducerea noilor instrumente și concentrarea asupra acestui aspect este un punct de reper al strategiei noastre de dezvoltare”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București.

“Va fi posibilă, în premieră, investiția în produse cu efect de levier având activ suport local, acest lucru permițând investitorior să beneficieze chiar de pe urma creșterii sau scăderii prețurilor sau a indicilor. Încă un avantaj al warrant-urilor listate este acela ca ele oferă pentru prima dată oportunități de hedging pentru acoperirea riscului de scădere a prețului acțiunilor locale. De asemenea, vedem prezența noastră locală și sustenabilă în calitate de market-maker ca un serviciu către Bursa de Valori București și către investitori. Mai mult, funcționalitatea de market-maker oferită este parte integrantă a întregii oferte de produs” a declarat Heike Arbter, Managing Director în cadrul RCB și Head of Structured Products.

Potrivit lui Mihai Lazăr, Director de vânzări pentru piața de capital la Raiffeisen Bank România, precum și responsabil pentru distribuția produselor structurate pe piața românească, aceste noi instrumente în oferta pieței de capital din România dau posibilitatea investitorilor să tranzacționeze strategii potrivite nivelului de risc/randament căutat de fiecare în parte. “Lansarea acestor instrumente face parte din inițiativa mai largă a Grupului Raiffeisen pentru a contribui la dezvoltarea pieței de capital românească și pentru a sprijini țara în a deveni o piață emergentă”, a declarat Lazăr.

Cu mai mult de 4.000 de certificate și warrant-uri pentru acțiuni din Austria, Europa de Est și alte titluri internaționale selectate, indici dar și materii prime, RCB iese în evidență cu mulți ani de experiență și de muncă de pionierat pentru produse structurate în Austria, Polonia, România, Ungaria, Republica Cehă și Slovacia.

Pentru informații suplimentare: Andrea Pelinka-Kinz, pelinka-kinz@rcb.at, + 43 (0) 1 51520-614

www.rcb.at

Planul de actiuni BEPS al OCDE afecteaza companiile mijlocii care activeaza international

Companiile mijlocii active pe piata globala au incertitudini cu privire la noile reguli impuse de Planul de Actiuni OCDE privind BEPS (Erodarea Bazei de Impunere și Repartizare a Profiturilor)
PLANUL DE ACTIUNI BEPS AL OCDE AFECTEAZA COMPANIILE MIJLOCII CARE ACTIVEAZA INTERNATIONAL

– Companiile mijlocii active pe piata globala au incertitudini cu privire la noile reguli impuse de Planul de Actiuni OCDE privind BEPS (Erodarea Bazei de Impunere și Repartizare a Profiturilor);

– Companiile sunt divizate in ceea ce priveste cine va suporta costurile impuse de implementarea Planului BEPS: actionarii lor, clientii sau chiar companiile, in mod direct;

– Mediul de afaceri sustine crearea unui standard global de impozitare, in ciuda costurilor pe care crearea si implementarea unui astfel de model le implica.

72% din companiile mijlocii ce opereaza la nivel multinational (cu venituri anuale cuprinse intre 50 milioane și 1 miliard de dolari) anticipeaza ca vor plati mai multe taxe ca rezultat al incertitudinii in ceea ce priveste modul de implementare la nivel global a Planului de Actiuni BEPS initiat de catre OCDE (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica). Un studiu independent asupra companiilor mijlocii care activeaza in piata internationala, comandat de catre RSM – cea de-a sasea retea de audit, taxe si consultanta din lume – arata ca aceste organizatii planuiesc sa suporte cea mai mare parte a costurilor, urmand ca diferenta sa fie transferata catre actionari si clienti.

41,2% dintre companiile mijlocii se asteapta sa plateasca taxe cu pana la 10% mai mari decat in prezent, pe cand 31% considera ca acestea vor creste cu un procent mai mare de 10%. Aceasta abordare a fost identificata si in ceea ce priveste costurile de conformare fiscala, unde 65% dintre companiile mijlocii prevad o crestere de peste 10%. Majoritatea companiilor (53%) intentioneaza sa absoarba o parte a acestor costuri, pe cand 35% dintre respondenti considera ca ele ar trebui sa fie suportate partial de catre clienti iar 30 % considera ca si actionarii ar trebui sa fie implicati in sustinerea acestor costuri.

Desi Romania nu este membra a OCDE, in noul Cod Fiscal in vigoare de la 1 ianuarie 2016 au fost introduse prevederi care isi au originea in BEPS, in special in ceea ce priveste noua abordare a preturilor de transfer si a asa-numitelor tranzactii transfrontaliere artificiale (tranzactii derulate de entitati romanesti cu companii rezidente in state cu care Romania nu are incheiate tratate privind schimbul de informatii fiscale si comerciale). De asemenea, in ultimul timp, s-a putut observa o atitudine mult mai agresiva a autoritatilor fiscale romanesti in ceea ce priveste tratamentul fiscal si deductibilitatea cheltuielilor cu serviciile de management si consultanta prestate international, abordare care isi are sorgintea tot in BEPS.

Rob Mander, Head of Global Tax Leadership Group in cadrul RSM, a declarat: “Date fiind subdimensionarea compartimentelor interne de conformare fiscala, precum si putina experienta in ceea ce priveste taxarea internationala, punerea in acord cu noile reguli este o provocare semnificativa pentru companiile mijlocii – nu este deloc surprinzator faptul ca trei sferturi dintre acestea se asteapta sa fie nevoite sa-si modifice structura organizationala pentru a face fata modificarilor legislative impuse de BEPS. Desi afacerile mai mici nu vor trebui sa respecte toate regulile de transparenta si raportare rezultate din Proiectul BEPS, ele se vor confrunta in egala masura cu modificarile de substanta in taxarea internationala care vor afecta celelalte companii.”

In ciuda impactului potential asupra rezultatelor lor financiare, doar 18% dintre companiile mijlocii si-au planificat alinierea la noile reguli privind sediile permanente,

iar numai 20% sunt complet aliniate cu noile prevederi privind preturile de transfer. Peste doua treimi (78%) dintre companiile mijlocii declara ca aceste prevederi dau nastere la incertitudini.

Chiar si cu aceste cresteri ale costurilor, companiile – indiferent de dimensiunile lor – sunt in majoritate in favoarea Planului BEPS, 69% recunoscand ca un standard global de impozitare este necesar. De altfel, atunci cand au fost rugati sa evalueze modificarile de legislatie impuse de principiile BEPS, simplitatea si caracterul practic au fost evaluate ca fiind cele mai importante criterii de luat in seama, pe cand costurile de implementare au primit cea mai mica apreciere.

Cele mai multe companii incluse in studiu nu considera Planul BEPS o solutie finala, ci mai degraba un proiect in lucru, care mai necesita in continuare multa munca din partea guvernelor nationale pentru ca obiectivele propuse sa fie indeplinite. 61% dintre respondenti considera ca Actiunile BEPS satisfac fie moderat, fie slab sau chiar deloc necesitatile impuse de obiectivul lor principal, acela de a oferi asigurari ca taxele sunt platite acolo unde profitul este obtinut; doar o treime (35%) dintre respondenti considera ca acestea contribuie in mod eficient la atingerea obiectivului de uniformizare a reglementarilor fiscale la nivel global.

Dan Schwartz, Managing Partner RSM Romania a declarat ca “BEPS reprezinta o modificare radicala a principiului care a guvernat pana nu de mult filozofia fiscala propusa de OECD si anume acela conform caruia taxele trebuie platite fie acolo unde o companie multinationala isi are inregistrat sediul central, fie acolo unde sunt inregistrate drepturile de proprietate intelectuala asupra unor licente si patente. Schimbarea esentiala a fost impusa de limitele pe care acest principiu le-a aratat in conditiile dezvoltarii societatii informationale si a dificultatii de adaptare a guvernelor statelor dezvoltate la aceasta noua evolutie a economiei globale. Principiul anterior a permis si chiar a incurajat inregistrarea de companii si transferul de drepturi de proprietate intelectuala catre jurisdictii cu fiscalitate redusa sau chiar catre paradisuri fiscale, in acest fel micsorand substantial nivelul de colectare a taxelor si impozitelor in economiile dezvoltate. Actiunile BEPS, desi in faza de implementare presupun o crestere a costurilor fiscale si de conformare pentru mediul de afaceri, pot, pe termen lung, sa genereze un efect paradoxal si anume acela al relaxarii fiscalitatii internationale, impusa de competitia intre statele dezvoltate economic si economiile emergente in ceea ce priveste atragerea investitiilor straine.”

SFARȘIT

Nota catre editori

Pentru mai multe informatii despre acest studiu, va rugam sa ii contactati pe:

Dan Schwartz

RSM Romania

dan.schwartz@rsmro.ro

Telefon: +40 21 318 9150

Gillian Hawkes

RSM

gillian.hawkes@rsm.global

Telefon: +44 (0)20 7601 1092

Ben Robinson

Hill+Knowlton

ben.robinson@hkstrategies.com

Telefon: +44 020 7413 3499